“Iedereen wil naar Japan”

“Keep focus,” twitterde Freya Aelbrecht na een verkwikkende vakantie in het Midden-Amerikaanse Nicaragua. “We staan nu voor enkele cruciale weken. We moeten in Rotterdam alles op alles zetten. Kansen afdwingen en ze ook benutten.”
Kapitein Charlotte Leys zei al in Brazilië, na de 2-3 tegen het aanvallend superieure Nederland, dat ze liever in Rotterdam wilde winnen. “Mentaal zijn we heel sterk. Er is dit keer geen jetlag, geen tijdsverschil. We beginnen met het volste vertrouwen aan dit toernooi. Wellicht moeten we soms weer risico’s nemen. Hopelijk hebben we soms dan ook het beetje geluk, dat in de WGP ontbrak. Alleszins is de drang groot om er iets moois van te maken. Er steekt zo veel ambitie en nog meer werkkracht in de groep. Na onze elfde plaats op het vorige WK wil iedereen absoluut naar Japan. We gaan voor elk punt.”
Tekst: Leo Peeters
Foto: Bart Vandenbroucke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *