De Belgen in het buitenland 17-18: een overzicht

Na een periode waar nationale teams alle aandacht kregen, zijn nu de clubs weer aan de beurt. Veel buitenlandse competities bij de mannen zijn alweer begonnen, de vrouwen volgen weldra. Ook de Belgische internationals zijn weer terug naar hun clubs.

Het aantal Belgen dat het brood (en geld) over de grenzen verdient, is ten opzichte van vorig seizoen iets teruggelopen. De mannen gaan van 12 naar 11, maar de vrouwen blijven op 17 staan. Twee van onze Red Dragons spelen het nieuwe seizoen zelfs buiten Europa: Bram Van den Dries in Zuid-Korea en Simon Van de Voorde in Iran.

De Yellow Tigers hebben dit seizoen geen club buiten Europa gevonden. Het contingent Belgische coaches in het buitenland steeg van 8 naar 9.

Tekst: Willem Bekebrede

Foto: Luc De Leenheer