Pierre Perin en Noor Debouck rookies van het jaar

Bij de mannen mochten alle spelers en trainers van liga A voor de ‘rookie van het jaar’ een keuze maken tussen vijf namen, idem voor de speelsters en trainers van liga A bij de vrouwen.

De drie genomineerden die uiteindelijk streden voor de titel bij de mannen waren receptie-hoek Pierre Perin van Waremme, libero Kobe Verwimp van VHL en opposite Eliot De Vleeschouwer van Menen.  Bij de vrouwen waren het  receptie-hoek Kaat Cos van Asterix Beveren, libero Noor Debouck eveneens van Asterix Beveren en receptie-hoek Eline Van Elsen van VDK Gent.

We stellen de genomineerden even voor :

Bij de mannen:

  • Pierre Perin  werd geboren op 20/02/2004, broer van de libero die dit jaar wegens hartproblemen voortijdig is moeten stoppen in Maaseik, was reeds vorig jaar in Waremme en heeft zich dit jaar ontpopt tot vaste basisspeler Is 1,91m groot en is vrij stabiel in receptie en bezit een sterke opslag. Speelt volgend seizoen bij Maaseik.
  • Kobe Verwimp : product van de volleybalschool. Geboren op 13/1/2005. Maakte vooral indruk door zijn verdedigende acties. Werd zelfs enkele malen uitgeroepen tot MVP van de wedstrijd   Hij maakte ook deel uit van de Red Dragons die in China op een zucht van de olympische kwalificatie kwamen.
  • Eliot De Vleeschouwer : eveneens een product van volleybalschool. Geboren op 24/7/2005. Is 1,90m groot maar met een serieuze sprongkracht. Mocht meer dan eens als opposite aantreden bij Menen.

De keuze viel uiteindelijk op Pierre Perin. Zijn offensieve kracht bleek uiteindelijk doorslaggevend. Het feit dat het vertrek van Seppe Baetens geen verzwakking betekende en dat er daarna zelfs regelmatig verrassende uitslagen uit de bus kwamen voor Waremme was misschien wel de bepalende factor.

Bij de vrouwen :

  • Kaat Cos: 1,83m groot en geboren op 06/05/2006. Deze 1,83 m grote hoekaanvalster van Asterix Beveren werd ook reeds geselecteerd voor de Yellow Tigers en staat ervoor bekend dat ze efficiëntie koppelt aan stabiliteit .
  • Noor Debrouck : deze op 06/09/2005 geboren 1,67m grote libero maakt in deze functie indruk in Beveren en werd ook al opgeroepen voor de Yellow Tigers.
  • Eline Van Elsen : 1,79m groot en geboren op 11/02/2004. Is de zus van middenman Lennert Van Elsen van Roeselare.. Na Antwerpen en een jaar Asterix is ze nu bezig aan haar derde jaar bij VDK Gent.

Bij de vrouwen bleek dan weer dat de enorme defensieve kwaliteiten van Noor Debrouck bepalend waren voor het toekennen van de titel.

De dream teams

Zowel bij de mannen als de vrouwen werd het dreamteam vastgesteld op basis van de statistieken van het voorbije kampioenschap.

Bij de mannen gaf dit volgend resultaat : spelverdeler Stijn D’Hulst (Roeselare), middenblokkers Martijn Colson (Gent) en  Samuel Fafchamps (Waremme), receptie-hoek Robbe Vandevelde (Aalst) en Gilles Vandecaveye (Menen), opposite : Jolan Cox (Maaseik), libero : Martin Perin (Maaseik)  Toch even vermelden dat Perin wegens fysieke problemen reeds  in de loop van het jaar is moeten stoppen  met volleyballen en dat Dennis Deroey (Roeselare) daarna als libero het beste scoorde in de statistieken.

Bij de vrouwen kregen we volgend resultaat : spelverdeelster Yana Deleeuw (Bevo), middenbloksters Britt Fransen (VDK Gent) en Marlies Janssens (Oudegem), receptie-hoek Manon Stragier (Beveren) en Suzana Sepelova (Tchalou)), opposite  Iris Vos (Beveren), libero Daniela Digrinova (Tchalou).

Toch even vermelden dat bij de mannen Gilles Vandecaveye uitgeroepen werd tot MVP en bij de vrouwen Iris Vos.

Tekst: Fernand Walder

Foto’s: Waremme Volley, Greenyard Maaseik, Guy Verbraeken.