Lise Van Hecke derde beste scoorster in Italië

Lise Van Hecke derde beste scoorster in Italië

In de meeste competities behoren de reguliere competities tot het verleden en wordt er om de landstitels gestreden in de play-offs. Wij kijken even hoe de Red Dragons en de Yellow Tigers het ervan af brachten.

Polen

De reguliere competitie is afgelopen in Polen. Bij de mannen eindigde Kedzierzyn-Közle van Sam Deroo op de eerste plaats met 62pt behaald in 24 wedstrijden. Onico Warszawa was tweede met 57pt en Jastrzebski Wegiel derde met 50pt. Belchatow, halve finalist in de Champions League, eindigde zesde met 38pt. Katowice van Tomas Rousseaux eindigde achtste met 38pt, Cuprum Lubin van Igor Grobelny twaalfde met 20pt.

Bij de vrouwen eindigde Chemic Police met 57pt behaald in 22 wedstrijden op de eerste plaats. Rzeszow, het team waar Hélène Rousseaux na haar blessure nog altijd niet aan spelen toe is, eindigde tweede met 53pt

Frankrijk

Bij de mannen, waar er 13 teams spelen in liga A, staan we op twee speeldagen van het einde. Tours staat met een ruime voorsprong, 56pt behaald in 22 wedstrijden, aan de leiding. Ajaccio staat tweede met 45pt maar heeft een wedstrijd meer gespeeld. Montpellier staat derde met 43pt en Rennes van Bram van den Dries vierde met 42pt. Tourcoing van Matthias Valkiers en Narbonne van François Lecat hebben allebei 26pt en staan hiermee respectievelijk negende en tiende. Narbonne heeft wel al 23 wedstrijden gespeeld.

Bij de vrouwen spelen er 14 teams in liga A. Na 22 wedstrijden staat Mulhouse met 64pt autoritair aan de leiding. Cannes staat tweede met 56pt. St Raphael van Karolina Goliat staat zesde met 35pt, Paris St.-Cloud van trainer Stijn Morand en Valérie Courtois, Els Vandesteene en Angie Bland achtste met 31pt, Vandoeuvre Nancy van Dominika Strumilo negende met 27pt.

Duitsland

Bij de mannen is Vital Heynen met Friedrichshaven op de eerste plaats geëindigd in de reguliere competitie met 55pt behaald in 22 wedstrijden. Hypo Tirol Haching was tweede met 53pt en Berlin Recycling derde met 52pt.

Bij de vrouwen eindigde Allianz Stuttgart op de eerste plaats met 59pt, op de tweede plaats gevolgd door Schwerin met 57pt. Ilka Vandevijver eindigde met Rote Raben Vilsbiburg op plaats vijf met 37pt gevolgd door Ladies in Black Aachen van Aziliz Divoux en Jodie Guilliams met eenzelfde aantal punten. Nathalie Lemmens eindigde met VC Wiesbaden met 34pt op een achtste plaats.

Italië

Bij de vrouwen is Conegliano in de reguliere competitie op de eerste plaats geëindigd met 61pt behaald in 24 wedstrijden. Novara was tweede met 52pt. Busto Arsizio van Britt Herbots en Kaja Grobelna eindigde vijfde met 45pt. Kaja haar plaats wordt af en toe ingenomen door Floortje Meyners (NL). Lise Van Hecke eindigde met Cuneo op een achtste plaats met 36pt.

In de rangschikking van de meeste gescoorde punten als opposite staat Lise Van Hecke op een derde plaats met 429pt gescoord in 90 sets. Kaja Grobelna scoorde 254pt in 66 sets.

Bij de mannen eindigde Perugia in de reguliere competitie na 26 wedstrijden op de eerste plaats met 67pt voor Trentino met 66pt en Civitanova van Stijn D’hulst met 65pt. Pieter Verhees eindigde met Ravenna op een tiende plaats met 27pt en Simon Van de Voorde met Siena op een dertiende en voorlaatste plaats met 17pt.

Turkije

Bij de mannen eindigde Halkbank in de reguliere competitie als eerste voor Arkasspor en Galatasaray. Kevin Kinkenberg eindigde met Fenerbahce op een vijfde plaats.

Bij de vrouwen eindigde Eczacibasi als eerste voor Vakifbank en Fenerbahce. Charlotte Leys eindigde met Galatasaray als vierde

Japan

De competitie voor de vrouwen zit hier heel speciaal in mekaar. Elf teams nemen deel en spelen dus 20 wedstrijden maar er wordt een rangschikking opgemaakt voor de 5 teams van de western conference en eentje voor de zes teams van de eastern conference. De nummers 1 tot 4 van de beide conferences spelen dan de kampioenspoule waar men eenmaal tegen elke ploeg speelt. De eerste drie van deze poule spelen de PO. Nr. 1 gaat rechtstreeks naar de finale, de nummers 2 en 3 maken in een onderlinge confrontatie uit wie de andere finalist wordt. Kurobe Aqua Fairies van Freya Aelbrecht won tweemaal in de reguliere competitie en eindigde daarmee vijfde in de eastern conference. Laura Heyrman won met Hitachi Rivale achtmaal en eindigde daarmee vierde in de eastern conference. In de kampioenspoule won Laura tweemaal met Hitachi en eindigde daarmee zesde op acht.

Tekst: Fernand Walder

Foto’s: Bart Vandenbroucke