Feniks Haacht naar project G-sport met broers Deroey als peter

VC Feniks Haacht staat in de Liga B op de zesde plaats, onder leiding van manager Jeroen Franssen en de coaching tandem Kris Vanrusselt en Pascal Hens, ook bekend van het beachvolleybal. Pascal Hens is de man van Kim Liekens, top in het Belgisch zandcircuit. Op die zesde stek is de club best trots. Inmiddels heeft Feniks nog een ander schitterend initiatief in de steigers geplaatst: een project G-Volley. “Volleybal dus voor personen met een handicap. Dat idee speelde al langer”, zeggen G-trainsters Charlotte Morren, Marie Van Lokeren en de coördinatoren Maarten Deroey en Katleen Vanneck. Samen met zijn broer Maarten heeft Dennis Deroey, libero van topklasser Lindemans Aalst in de Liga A), het peterschap aanvaard.

Coördinatrice Katleen Vanneck: “We hopen met ons project heel veel spelers en speelsters te bereiken, specifiek met een mentale handicap of autisme, vanaf de leeftijd van 16 jaar. We hebben daarvoor in Haacht en de omliggende gemeenten heel veel informatie verspreid. Er is hard gewerkt aan voldoende naambekendheid voor ons initiatief. Via allerlei organisaties en via de scholen van het buitengewoon onderwijs in de buurt. We richten ons absoluut niet tot één bepaalde strekking. Neen: echt iedereen is meer dan welkom.”

“We zijn trots dat de club, waarin Dennis en ik zelf zijn groot geworden een mooie stap wil zetten, richting een inclusieve sportvereniging

Maarten en Dennis Deroey

 

Maarten en Dennis Deroey zijn dus de twee peters van de G-sport bij Feniks Haacht. Maarten Deroey: “We vinden G-sport bij Feniks een fantastisch initiatief. Zo dragen we de boodschap uit, dat een beperking niet altijd een ‘beperking’ hoeft te zijn om aan het sporten te gaan”, aldus de twee gebroeders. “Ook niet om te volleyballen. Via ons peterschap steunen we volmondig de initiatiefnemers en zorgen we tegelijkertijd voor meer sensibilisering en visibiliteit. We zijn trots dat de club, waarin Dennis en ik zelf zijn groot geworden een mooie stap hoopt te zetten, richting een inclusieve sportvereniging.”

Via video van Smash Volley

Katleen Vanneck voegt graag toe: “Ik vind het zeer belangrijk dat er in onze club dat aanbod komt, al dan niet aangepast, voor iedereen die zin heeft om te bewegen en om te sporten. Door een toevallig contact met Stefaan Debrabandere van Volley Vlaanderen en de door hem bezorgde video over ‘Smash Volley’, hebben we de koppen bij elkaar gestoken. Vrij snel hebben we de knoop doorgehakt. Na een aantal gesprekken met Sport Vlaanderen en met de steun van Volley Vlaanderen komt het project deze maand januari 2019 van de grond. We zien in de opstartfase weliswaar een ietwat aparte werking. Maar het doel op termijn is heel zeker deze groep te integreren in de werking binnen Feniks Haacht. De G-Sporters kunnen dus mee op het ‘Feniks Weekend’, ze worden ingeschakeld bij de wedstrijden van mannen Liga B. Ze worden betrokken bij alle activiteiten en kunnen misschien zelfs meetrainen met andere groepen. Het is een droom van G-Sport Feniks Haacht om ooit deel te nemen aan de Special Olympics. Dromen mag altijd.”

Trainsters met ervaring en feeling

De trainingen beginnen op 29 januari om 18u30. Daarna op elke dinsdag in sporthal Den Dijk in Wespelaar, deelgemeente van Haacht. Katleen Vanneck: “De trainingen worden geleid door Charlotte Morren, jeugdtrainster bij Feniks en heel ervaren. De andere trainster is Marie Van Lokeren: zij past helemaal in het plaatje. Ze heeft ervaring in basketbal. Maar veel belangrijker: zij studeert specifiek jeugd- en gehandicaptenzorg. De geknipte persoon op de juiste plaats. Dit gerespecteerde tweetal zal zorgen voor zeer gestructureerde trainingen. Zij zullen uiteraard ook de nodige aanpassingen doorvoeren, afhankelijk van de spelvaardigheid van spelers en speelsters.”

 

“Het is een droom van G-Sport Feniks Haacht om ooit deel te nemen aan de Special Olympics. Dromen mag altijd.”

Katleen Vanneck

==

Nuttige informatie

Inschrijvingsprijs: 70 euro. Opgelet: het financiële aspect mag geen rem zijn om in te schrijven voor G-Volley. Neem contact op met de club (zie e-mailadres onderaan) voor een aangepaste regeling.

Coördinatie: Maarten Deroey en Katleen Vanneck

Peterschap: Maarten en Dennis Deroey

Trainers: Charlotte Morren en Marie Van Lokeren

Nodige kledij: indoor sportschoenen, shirt en sportbroek

Trainingsuren: dinsdag 18u30 – 19u30. Vanaf 29/01/2019 in sporthal Den Dijk in Wespelaar

Tekst: Leo Peeters

Foto’s: Feniks Haacht