Transfers Belgen van en naar het buitenland

Veel buitenlandse competities bij de mannen staan op het punt te beginnen aan hun nieuwe seizoen, de vrouwen volgen weldra na hun WK in Japan.

Vorig seizoen verdienden in totaal 29 Belgische volleyballers hun brood in het buitenland, komend seizoen (18/19) zijn dat er 2 of mogelijk 3 meer. Toen speelden drie mannen zelfs buiten Europa: Bram Van den Dries (Zuid-Korea), Simon Van de Voorde (Iran) en Frank Depestele (Argentinië), komend seizoen zijn het twee vrouwen die verre continenten hebben opgezocht: Laura Heyrman en Freya Aelbrecht (beiden Japan).

Het contingent Belgische trainer/coaches in het buitenland bleef gelijk (9).

Opmerkelijke zaken:

  • Frankrijk heeft de voorkeur van onze Belgen. In die competitie spelen 5 mannen en 5 vrouwen.
  • De familie Rousseaux is oververtegenwoordigd in het buitenland: Vader Emile in Frankrijk, dochter Hélène in Polen en zoon Tomas ook in Polen.
  • Stijn D’Hulst heeft op het allerlaatste moment nog een toptransfer versierd en gaat aan de slag bij het Italiaanse topteam Civitanova en speelt dus Champions League.
  • Na 15 seizoenen in buitenlandse dienst is Liesbet Vindevoghel met internationaal volleybal gestopt. Wel blijft ze nog betrokken bij haar oude club Saint-Raphaël.

In onderstaande tabel zijn de transfers te vinden. Lezers die de tabel liever in excel raadplegen: Transfers Belgen in Buitenland 2018-19

[table id=32 /]

 

Tekst: Willem Bekebrede

Foto’s: Inegöl, Hitachi Rivale