Minder goed nieuws voor Yellow Tigers

De tweede week van de VNL (Volley Nations League) bracht de Yellow Tigers dit weekeinde van Zaventem naar Istanboel, om van daaruit door te vliegen naar Manila, de hoofdstad van de Filippijnen.

Het moest een belangrijke week worden met wedstrijden tegen China en de focus vooral op de wedstrijden tegen rechtstreekse concurrenten zoals Canada, Polen en Bulgarije.

Helaas werden de Yellow Tigers geteisterd door een ferme dosis pech: enkele speelsters moesten immers noodgedwongen in België achterblijven.

Bij een ultieme test bleken zowel Nathalie Lemmens, Elise Van Sas, als speelster van het jaar Marlies Janssens positief getest te hebben op Corona en zij konden bijgevolg de reis niet meemaken.

Tot overmaat van pech, moest ook Helena Gilson thuis blijven, nadat werd vastgesteld dat zij niet beschikbaar was wegens ziekte.

In allerijl werden dan Anna Koulberg en Stien Goris opnieuw aan de selectie toegevoegd, nadat zij tijdens de eerste VNL-week al deel uitmaakten van de Yellow Tigers. Ook Jodie Guilliams keerde terug, zoals dat aanvankelijk ook voorzien was.

Gehoopt wordt dat de selectie tegen 26 juni opnieuw compleet is voor de laatste VNL-week in Canada.

Tekst: Marcel Coppens