“Life is better at the beach”

In de gebouwen van ‘Geberit’, marktleider in sanitaire voorzieningen, maakte TopVolleyBelgium een aantal unieke samenwerkingen bekend bij de start van het nieuwe beachvolleybalseizoen. Onder de titel ‘Life is better at the beach’.

“Onze firma bestaat 50 jaar”, vertelt José Wyns, de directeur van ‘Geberit’. “Bewustwording van hygiëne en waterverbruik staan hoog in ons vaandel. Met Dries Koekelkoren – tot vorig jaar samen met Tom van Walle actief in het internationale topvolleybal – was de link naar het beachvolleybal snel gelegd. Dries wordt de nieuwe ambassadeur van ons bedrijf. Hij leidt tevens een educatief programma voor Volley Vlaanderen. Ook in scholen waar Dries Koekelkoren zijn ideeën verspreidt, willen wij meehelpen aan de promotie van het beachvolleybal. We willen tegelijk ook zorgzaam zijn voor de gezondheid, de netheid en de reinheid van de sanitaire voorzieningen. Duurzaamheid, bescheidenheid en betrouwbaarheid krijgen bij ons en in het volleybal terecht veel aandacht. Daarom beginnen we met een startovereenkomst van twee jaar. De match – en dan bedoel ik de overeenkomst – was meteen overduidelijk en biedt mogelijkheden naar de toekomst toe.”

“Inderdaad, waarden en normen zoals inclusie, teamspirit, de olympische gedachten en gendergelijkheid zijn zaken waar wij ook mee bezig zijn”, vult Geert De Dobbeleer, algemeen directeur van TopVolleyBelgium, aan. “Het beachvolleybal in België heeft een groot potentieel en heeft een hoge funfactor. Er is de samenwerking met Callebaut Collective en een hybride werking tussen beach- en zaalvolleybal. U merkt dat alles in het teken van vernieuwing staat.”

“In het begin van de maand mei start het nieuwe beachseizoen”, kondigt Geert De Dobbeleer met enige fierheid de meest recente vernieuwingen aan. “Het kampioenschap krijgt voortaan de naam ‘Geberit Beach Tour’. Met een nieuw logo, met tien toernooien in verschillende steden en een apotheose – de Masterfinales –  in Brussel zullen de nationale organisaties alweer voor spektakel zorgen. Bovendien – en dat is het tweede verheugend nieuws – hebben we met ‘Eleven Sports’ een nieuwe mediapartner gevonden waarmee we een driejarige overeenkomst hebben bereikt. Zij zullen de finales ‘live’ uitzenden op hun ‘Eleven Sports’ kanalen. Daarnaast zal er verslag uitgebracht worden op verschillende digitale platformen.”

Dries Koekelkoren, coördinator van het beachvolleybal in Vlaanderen, bevestigde de directe klik met het sanitair bedrijf ‘Geberit’. “Zij zijn een ideale medewerker naar het beachvolleybal toe, dat was meteen duidelijk”, vertelt de ex-topper in het mondiaal beachcircuit. “In 2015 ben ik met Tom van Walle voltijds overgestapt naar het beachvolleybal. Nadat we onze carrière beëindigd hebben, zijn we meteen aan de slag gegaan met een aantal concrete actiepunten.”

“Het ‘Start2Beachvolley’ programma, met oefenstof, trainingspakketten, clubondersteuning en – niet onbelangrijk – de uitbreiding en verbetering van de infrastructuur draait op volle toeren”, somt Dries Koekelkoren tevreden op. “We merken een groeiende interesse vanuit de clubs en de steden. Daarnaast loopt ook het project met ‘Beachvolley@school’ waarbij we initiatielessen geven. Jongeren in beweging houden, is in deze tijden superbelangrijk. We hebben zelfs initiatieven met kansarme jongeren georganiseerd en dan merk je dat sport verbindt. Ideaal en hartverwarmend in deze samenleving. Die verbinding is er nu ook met onze nieuwe partners van ‘Geberit’. Nu ‘Eleven’ erbij komt, kunnen we deze partnerships alleen maar toejuichen. Ik wil hen bedanken voor hun engagement.”

“Het klopt helemaal”, merkt Jan Mosselmans, Head of Content en Productie bij ‘Eleven Sports’. “Toeval, maar net zoals Tom en Dries zijn wij ook in 2015 gestart. Iedereen kijkt naar ons via het voetbal, maar wij kijken ook naar andere sporten. We willen een rijk en gevarieerd aanbod bieden voor een zo breed mogelijk publiek. We hebben dus niet lang geaarzeld wanneer David Steegen, hoofd communicatie van TopVolleyBelgium, ons benaderde om samen het beachvolleybal te promoten. Deze sport is hip en heeft een hoog spektakelgehalte. Beachvolleybal past perfect in onze strategie. De urbanfactor in de steden spreekt aan. De ‘content-check’ voelde meteen perfect aan. En op organisatorisch vlak merkte ik reeds dat alles top is. We staan ook achter de sterke signalen in verband met normen en waarden. De link met Wallonië moet een volgende ambitie en een volgende stap in deze mooie samenwerking worden. Via onze website zal een aparte ‘story-telling’ voor beachvolleybal toegankelijk zijn. Ook in de sociale media van onze sportzender zal veel aandacht aan deze kampioenschappen geschonken worden. Ik geloof in dit verhaal en in de toekomst van het beachvolleybal in België”, besluit Jan Mosselmans.

Op het einde van de persbijeenkomst werd – onder het goedkeurend oog van de voorzitter van Volley Vlaanderen Jean-Paul De Buysscher en de voorzitter van de Nationale Beachcommissie Johan Van Riet – de zomerkalender bekend gemaakt.

Ook de nationale kampioenen bij de vrouwen, Lisa Van den Vonder en Sarah Cools, keken met belangstelling uit naar het toernooischema. “We starten op 7 en 8 mei in Haacht”, weet Geert De Dobbeleer. “En onze Masterfinales zullen halfweg augustus in Brussel georganiseerd worden, zoals reeds vermeld met tweetalige ‘livestreaming’ van Eleven Sports. In Leuven zal opnieuw een internationaal toernooi plaats vinden. Veel positieve signalen dus, de zomer mag beginnen. ‘Life is better at the beach’.

Data en locaties van de ‘Geberit Beach Tour’:
07/05 & 08/05 – Haacht
14/05 & 15/05 – Hechtel-Eksel
21/05 & 22/05 – Antwerpen
28/05 & 29/05 – Kortrijk
05/06 & 06/06 – Gent
11/06 & 12/06 – Ieper
02/07 & 03/07 – Lommel
09/07 & 10/07 – Waregem
16/07 & 17/07 – Leuven
30/07 & 31/07 – Kinrooi
12/08, 13/08 & 14/08 – Masters Brussels

Tekst en foto’s: Walter Vereeck