In memoriam Dany De Vriese

Het verlies was er al,

voordat het afscheid kwam.

Een mooie, alleszeggende tekst bij het heengaan van Dany De Vriese vorige dinsdag 1 maart in het woonzorgcentrum ‘Aymonshof’ in Dendermonde. Hij werd 69 jaar.

Dany heeft zeker veel betekend voor het volley. Toen de ‘federatie oefenmeesters’ ontstond onder leiding van Julien Vleminckx, stapte Dany mee in het project. Zo werd hij ook één van de medestichters van Volleymagazine, dat tot nu toe altijd bestaat en waarover hij jarenlang de leiding had tot zijn geest stilaan vertroebelde. Graag ging hij in zijn artikels terug naar de topvolleyers – man of vrouw – die vroeger vedetten waren en die hij alles over zichzelf liet vertellen in de rubriek ‘Hoe zou het zijn met…?’

Dany was ook niet voor niets een licentiaat psychologie. Hij was een goede communicator, vlot in de sociale contacten en met soms filosofisch getinte ideeën. Voor de uitwerking van de taken liet hij zich omringen door goed georganiseerde medewerkers. In het Dendermondse werkte hij professioneel bij het PMS/CLB.

Hij lag ook mee aan de basis van de organisatie van de ‘Proms’, de jaarlijkse afsluiter van het volleyseizoen met een etentje en een prijzenregen voor alle toppers uit onze sport. De eerste twee edities vonden trouwens plaats in het stadhuis van Dendermonde, waar hij woonde en de nodige connecties bezat.

In de aanloop naar het EK 1987 voor vrouwen was hij heel even nationaal trainer, maar niet op het EK zelf. Sporadisch dook hij eind van de jaren ’70, begin van de 80’er jaren ergens op als trainer, vooral bij vrouwenploegen uit zijn buurt. Zo trainde hij o.a. Temse en ook even Pardaf Kruibeke.

Dany laat twee zonen en drie kleinzonen achter. Hij wordt begraven op woensdag 9 maart om 11 uur in de aula van rouwcentrum Bogaert, Lindanusstraat 19 in Dendermonde. De uitvaart kan gevolgd worden via livestream op de website www.rouwcentrumbogaert.be , waarnaar ook de online condoleances kunnen gestuurd worden.

(LdL/MC)