“2021: kampioen, kwalificatie, Europees, nieuw bedrijfje…”

In ons rijtje eindejaarsvragen zat natuurlijk ook de vraag naar de wensen voor het nieuwe jaar 2021. Een uiteenlopende reeks wensen, dromen en verzuchtingen.

Zoals algemeen directeur Geert De Dobbeleer al eerder in Volleymagazine liet weten, werden de Europese bestuursfuncties verrijkt met enkele Belgische vertegenwoordigers. Aan hen de vraag wat we in de komende jaren mogen verwachten vanuit Europese hoek. Deze doorbraak van een nieuwe generatie kan alleen maar een positieve invloed hebben op ons nationale volley. Wij wensen dat iedereen daar zo veel mogelijk kan van genieten en dat we snel weer met z’n allen kunnen sporten!

Tom van Walle

“Het is nog steeds de stoutste droom van Dries Koekelkoren en mezelf om te kunnen deelnemen aan de Olympische Spelen. Maar daarvoor hebben we toernooien nodig om punten te verzamelen en daarop hebben we voorlopig nog geen zicht. We weten enkel dat het EK van 11 tot 15 augustus plaatsvindt in Wenen, maar dat is al na de Spelen.”

Jutta Van de Vyver

“Vorig jaar mochten we de bekerfinale spelen, maar dit jaar droom ik er toch van om die beker in de lucht te mogen steken. In het kampioenschap zo hoog mogelijk binnen de top-3 eindigen, want de concurrentie is groot. Daarnaast wil ik de Yellow Tigers helpen om zich te kwalificeren voor het WK 2022. En na de zomer wil ik mijn eigen bedrijfje J.aert opstarten, zodat ik me naast volleyballen opnieuw volop creatief kan ontwikkelen.”

Guy Juwet

“Een complexe politieke structuur in ons land zou volleyballers niet mogen verleiden om ook in kleine hokjes te denken en het land verder op te delen in een lappendeken van kleine microstructuren. We houden immers best één gezamenlijk doel voor handen: ons volleybal promoten, de organisatie van de competities van beginnende jeugd tot de liga’s en de nationale ploegen en de constante uitbouw en ondersteuning van onze clubs en onze sport. Het herdenken en -organiseren van de competitie hebben we gezamenlijk kunnen doen. Hopelijk kunnen we snel terug het volleybalspelletje en -beleving opnemen in onze planning.”

Michel Henno

“Ik verwacht in 2021 nog vele mooie volleymomenten en ik wil samen met mijn echtgenote, die me altijd gesteund heeft, verder kunnen genieten van mijn warme familie in alles wat het leven ons geeft.”

Kris Eyckmans

“Op sportief vlak topprestaties met de U20 op het WK, met de topsportschool en met BDO Haasrode Leuven.”

Philippe Berben

“Qua gezondheid wil ik de lijn van vorig jaar doortrekken en ik wil in 2021 opnieuw meer tennissen, wat vorig jaar dikwijls onmogelijk was. Verder droom ik ervan om terug naar het theater en de concertzalen te trekken.”

Gert vande Broek

“De kwalificatie van de Yellow Tigers voor het WK is het grote doel. Daarnaast reken ik op een leerrijke samenwerking met Vincent Kompany. Even over het muurtje kijken is steeds zinvol. En als in november 2021 de skipistes open zijn, trek ik naar de bergen.”

Hendrik Tuerlinckx

“Sportief wil ik opnieuw kampioen spelen met Knack Roeselare en de kers op de taart zou zijn dat ik voor de vijfde keer ‘speler van het jaar’ wordt en dat record op mijn naam schrijf. Persoonlijk hoop ik opnieuw ‘vrij’ te kunnen leven, familie zien, vrienden thuis uitnodigen, op reis gaan, enz… Zo’n beetje alles wat we hebben moeten missen.”

Arturo di Giacomo

“Ik hoop de eenvormigheid in de arbitrage door te trekken op alle competitieniveaus. Dat moet lukken met een performante en gemotiveerde commissie om een mooi project uit te rollen, tot heil van de Belgische arbitrage, present op het internationale forum. Onze jonge, beloftevolle scheidsrechters moeten de kans krijgen om het hoogste Belgische niveau te bereiken. Dan kunnen ze daarna het beste van zichzelf geven op het internationaal toneel. Met alle zorg en feedback van onze kant ter bescherming.”

Etienne Mertens

“Ondanks mijn respectabele leeftijd (sic) geniet ik nog meer van het leiden van de training en de job als coach bij jeugdige speelsters. Zo begeleid ik ook één van de kleinkinderen – Johanne – die 12 jaar is, maar al bij de U15 speelt en provinciaal geselecteerd is. Ik begeleid met dezelfde schwung ook verschillende kinderen van speelsters en oud-speelsters. Tenslotte hoop ik met gans de familie – kleinkinderen inbegrepen – snel op bezoek te kunnen bij mijn dochter Ann in Florida.”

Britt Herbots

“Het is mijn absolute droom een grote prijs te pakken. Zo is de finale van de Champions League halen de grootste droom van iedere volleybalster. Maar ik zou ook in 2021 weer gewoon sport willen beleven zoals het hoort: met alle fans in de sporthal. Ik mis de energie van volle zalen. Uiteraard blijf ik in 2021 zo hard mogelijk trainen om beter te worden.”

Willy Bruninx

“Hoewel ik nu inactief ben, blijf ik zeker de successen opvolgen van zowel de clubs als van de nationale ploegen. Mijn grote wens en ultieme droom blijft de kwalificatie van de Red Dragons en de Yellow Tigers voor de Olympische Spelen. Ik tracht nu te genieten van andere topsport en van mijn vrije tijd zonder druk en inmenging van buitenaf. Ik blijf ook de vriendschap koesteren met alle collega’s uit de volleybalwereld.”

Jelte Maan

“Sportief gezien zijn er voor VC Greenyard Maaseik nog drie grote uitdagingen: de Belgische beker, de Europese CEV Cup en natuurlijk de Belgische landstitel. Als ik een wens mag doen: ik wil die drie prijzen allemaal winnen. De beker héél zeker, omdat het al zo lang geleden is. Op persoonlijk vlak ben ik zo gelukkig, dat ik niet echt veel wensen kan opsommen.”

Europees

Arturo di Giacomo

“Ik heb als grote uitdaging een belangrijke functie gekregen binnen de ERC. Een extra motivatie om het goed te doen. Met de steun van mevrouw Zorica Bjelic wil ik de ideeën van Luciano Gasperi verder uitwerken. Zijn ‘rode draad’ wordt in België al toegepast: jonge scheidsrechters opvolgen met de meest volledige informatiebagage. Ze kunnen aan zelfvertrouwen winnen met de steun van ervaren scheidsrechters. In onze ‘Referee Academy’ wordt nu gewerkt aan een specifiek opleidingsprogramma.”

Gert vande Broek

“Ook de voorbije vier jaren was ik lid van de ECOC (Europese Coach Commissie). We tekenden een samenwerkingsakkoord met de Aziatische volleybalfederatie. In die optiek werd aan mij gevraagd om gedurende een week in Leuven en een week in Bangkok ‘masterclasses’ te organiseren voor een selectie van Europese en Aziatische jonge, ‘high potential’ coaches.”

Guy Juwet

“België is doorheen de jaren uitgegroeid tot een belangrijker partner binnen het CEV. Die groei weerspiegelt zich in een vertegenwoordiging met vijf Belgische kandidaten binnen de CEV- en FIVB-structuren. Het doel was niet om zo veel mogelijk titels weg te kapen voor individuele successen en zichtbaarheid, maar wel: hoe kunnen we met onze competenties het Europees volley maximaal helpen ontwikkelen. Persoonlijk was ik zeer verrast om als secretaris te mogen fungeren van de financiële commissie van het CEV en dus als rechterhand van de vice-president en ‘treasurer’ van het CEV. Een opsteker voor mezelf, maar heel blij om dit te kunnen doen.”

Tekst: redactie Volleymagazine

Foto’s: Bart Vandenbroucke