Kids VIP: zo hip dat het storm liep om deel te nemen!

Kids VIP: zo hip dat het storm liep om deel te nemen

Voor de eerste maal organiseert Volley Vlaanderen een actie om onze jongste leden massaal naar de bekerfinales te lokken met de slogan: StarsOfTheFuture

Roel Janssen, verantwoordelijke binnen Volley Vlaanderen voor deze actie, licht met veel plezier even toe.

Het concept

‘Wij kijken vooruit met een open blik naar de toekomst. In die visie zien wij een erg belangrijke groep volleyballers en volleybalsters, namelijk onze jeugdspelers en  -speelsters. Met name de kinderen van 8 tot en met 12 jaar.  Om deze toppers in wording te inspireren bedachten we een concept: KIDS-VIP. Het is een mooi pakket waarmee we deze kinderen een onvergetelijke belevenis bezorgen op de bekerfinales. En om dit  echt kindvriendelijk te houden is er voor gezorgd dat het KIDS-VIP pakket volledig GRATIS is voor elke deelnemer.’

Wat houdt het in?

* Een Wall of Fame mogen handtekenen in een kleedkamer, waar toppers zich klaar maken voor hun finale…

De kinderen staan gedurende de hele dag centraal . Op 16 februari zullen zij als een echte VIP ontvangen worden aan een aparte VIP-ingang met rode loper! Daar worden ze opgewacht en nemen ze hun persoonlijke VIP-badge in ontvangst. Met een EuroMillions Cup Finals goodiebag (T-shirt, chips, drankje, …) in de hand worden ze vervolgens rondgeleid doorheen het Sportpaleis en krijgen ze een blik achter de schermen.

We nemen ze mee in een kleedkamer waar ze een motivatiespeech krijgen zoals een topteam voor hun wedstrijd. Daar mogen ze ook hun handtekening plaatsen op de Wall of Fame!

Tenslotte nemen ze plaats in de KIDS-VIP tribune. Helemaal klaar om te kunnen genieten van twee topwedstrijden op het hoogste niveau en interactie met de DJ’s, artiesten en het publiek. 

Tussen de twee wedstrijden hebben we voor hen een aparte VIP-ruimte voorzien. En daar is er natuurlijk een echte KIDS-fuif.

Het team dat het entertainment verzorgt, zal tijdens de hele happening extra aandacht schenken aan dit jeugdige VIP-blok.

* Een gouden medaille voor elk VIP-kind kan natuurlijk niet ontbreken. Zij zijn immers dé winnaars van de dag!

Jeugdige extra steun voor de 4 teams

‘Om de dynamiek nog intenser te maken, verdelen we de deelnemers in 4 groepen. Elk heeft een aangepaste kleurrijke T-shirt. In hun eigen VIP-blok zit elke kleur samen om zo voor hun team te supporteren.

En ja, deze kinderen zitten niet met hun ouders samen. Zij zijn nu echte VIP’s  en hebben hun eigen plekje’

En interesse?

‘Echt toen we het initiatief uitwerkten droomden we van 900 deelnemers… Toen het bekend geraakte hadden we in een mum van tijd bijna 700 inschrijvingen!

We hebben uiteindelijk 850 deelnemers bij het afsluiten van de inschrijvingen ontvangen.

Voor ons is dit al een enorm succes.

Gelukkig kunnen we rekenen op heel wat ondersteundende vrijwilligers om alles in goede banen te leiden.’

Tekst: Luc De Leenheer