De Europese resultaten van de Belgen afgelopen weekend.

Kaja Grobelna haalt zwaar uit in Italië

Alvorens begin januari de Olympische Kwalificatietoernooien van start gaan, werden er in Turkije en Polen zelfs geen wedstrijden meer gespeeld.

In Italië daarentegen nog volop competitie met een geslaagd optreden van Kaja Grobelna, goed voor 23 punten (57%) en een knappe 3-1 van Chieri tegen Bergamo. Ook winst voor de andere Belgen in Italiaanse loondienst: Busto Arsizio – Filottrano 3-0 (Britt Herbots 9p – 33%), Perugia – Monza 0-3 (Laura Heyrman 6p – 27%), Caserta – Cuneo 1-3 (Lise Van Hecke 27p – 54%). In de A2 verloor Ravenna (Dominika Strumilo 8, 24%) met 3-1 bij Mondovi.

In Frankrijk verlies voor Marcq-en-Baroeul (Karolina Goliat 10p – 22%) in Mulhouse (3-0) en voor Paris (Els Vandesteene 5p – 28%), eveneens 3-0 bij Nantes.

In Roemenië verloor Targoviste (Ilka Van de Vyver) met 3-2 bij Nyiregyhaza.

In Duitsland won Jodie Guilliams (10p – 33%) het met Vilsbiburg met 1-3 bij Aachen (Aziliz Divoux). Schwerin nam revanche voor de bekernederlaag bij Stuttgart (1-3, Celine Van Gestel 7p – 20%) en Wiesbaden (Nathalie Lemmens 3p – 38%) verloor thuis met 1-3 tegen Dresden.

In Spanje speelde Tara Daerden opnieuw mee bij 7 Palmas Gran Canaria. Zij scoorde 8 punten (38%), maar Palmas verloor met 3-1 bij Algar. Eén winstsetje volstond echter om te kunnen deelnemen met haar ploeg aan de Copa de la Reina.

Jolan Cox topscorer bij Nice

Ook in de herencompetitie werden de laatste wedstrijden van 2019 gespeeld met enkele Belgen in de hoofdrol.

In Frankrijk toonde Jolan Cox dat hij klaar is voor de Red Dragons en hij scoorde bij Nice 31 punten (62%), maar dat was nog onvoldoende om van Paris te winnen: 2-3 en Jelle Ribbens was goed voor 38% uitstekende recepties. In Séte geraken Lowie Stuer (43% uitstekende recepties) en Arno Van de Velde (7p – 67%) niet meer aan een winstmatch. Nu werd van Poitiers verloren met 3-0.

In Polen demonstreerde ook Kevin Klinkenberg zijn conditie. Tegen Belchatov verloor zijn Suwalki weliswaar met 3-1, maar Kevin was topscorer van de ploeg met 20 punten (40%). Tegen Gdansk zorgde hij mee voor 3-2 winst van zijn ploeg Suwalki dankzij 16p (54%).

Tomas Rousseaux scoorde 9 punten (71%) voor Rzeszow, dat met 3-1 won van Radom. Igor Grobelny stond niet op het terrein bij Warschau, dat met 3-0 won van Lubin en met 1-3 bij Olsztyn. Pieter Verhees (2p) kon Zawiercie niet aan winst helpen bij Katowice (3-1).

In Rusland winst voor coach Ivanovic en Krasnoyarsk: 3-0 tegen Novosibirsk. Sam Deroo en zijn ploeg Dinamo Moskou verloren met 3-2 bij Novonuybyshevsk.

In Zuid-Korea afwisselende resultaten voor KB, de ploeg van Bram Van den Dries: 1-3 verlies tegen Kepco, 2-3 winst bij Kal, 3-0 verlies bij Hyundai.

In Italië won coach Vital Heynen met Perugia bij Trentino (1-3). Geen Stijn D’Hulst bij Civitanova – nadat hij in de Europese bekermatch van de Italianen wel voluit mocht spelen – dat met 3-0 won van Sora. In de A2 weer een sterke François Lecat (15p – 57%) bij Peimar Calci, dat met 3-1 won van Ortona.

In Duitsland won Christophe Achten met Rottenburg met 3-1 tegen Giesen. Uitblinker Matthias Valkiers zorgde met Frankfurt voor een bijna-stunt bij leider Berlin (3-2).

Samenstelling: Marcel Coppens