Anastasi versus Heynen, wie haalt het?

Kevin Klinkenberg uitstekend bezig in Polen

In Polen speelde Pieter Verhees (14 punten – 55%) een uitstekende partij voor Zawiercie, maar toch moest hij voor 4304 toeschouwers toezien hoe Rzeszow de zege met 3-1 thuis hield. Warschau won met 3-0 van Gdansk, maar Igor Grobelny kreeg slechts één invalbeurt. Eerder in de week verloor zijn ploeg Warschau wel in de Champions League met 3-1 bij Benfica Lissabon, bij wie we ex-Antwerpspeler Wohlfahrtstätter (6p – 50%) terugvinden. Grobelny kwam daar in twee sets ook aan 6 punten (38%). Maar de beste prestaties legt tegenwoordig Kevin Klinkenberg voor. Als beste receptieman van zijn ploeg leidde hij ook met 14 punten (65%!) zijn ploeg Suwalki naar een 3-2 winst tegen Bydgoszcz.

Dinsdag 17 december staat in de Champions League trouwens een interessant duel op de agenda tussen twee ex-Red Dragonscoaches. In Warschau (met Anastasi) neemt Perugia (met Pools bondscoach Vital Heynen) wellicht een optie op het leiderschap in de poule.

In Italië won Perugia overigens vlotjes met 3-1 tegen Modena. Stijn D’Hulst moest slechts één keer invallen bij Civitanova, dat het moeiteloos met 0-3 van Padova haalde. In de A2 verloor Peimar (met François Lecat 10p – 33%) met zware 3-0 cijfers bij Castellana Grotte, maar zijn ploeg blijft wel derde staan in het klassement.

In Rusland was Dinamo Moskou (6de in het klassement met Sam Deroo) vrij, terwijl coach Ivanovic met Krasnoyarsk een 3-0 nederlaag bij St.-Petersburg niet kon vermijden.

Terwijl in Duitsland Berlin de topper bij Friedrichshafen ging winnen (2-3), mocht ook coach Christophe Achten juichen met de 2-3 winst van ‘zijn’ Rottenburg op bezoek bij Netzhoppers. Ook Matthias Valkiers werd bij de uitblinkers genoemd van Frankfurt, dan met 3-1 de baas bleef over Herrsching.

In Frankrijk blijft het slecht gaan met de ploegen met Belgische spelers. Nice (Jelle Ribbens 17% uitstekende recepties; Jolan Cox 14p -43%) is na de 3-0 nederlaag tegen Cannes zelfs weggezakt naar de laatste plaats. Ook Sète (Lowie Stuer 24% uitstekende recepties; Arno Van de Velde 8p – 56%) verloor thuis met 1-3 tegen Narbonne.

Celine Van Gestel in Duitse bekerfinale

In Duitsland werd de halve finale om de beker een thriller van formaat in een finale ‘avant la lettre’. Voor 2251 toeschouwers haalde Stuttgart het in de tiebreak van rivaal Schwerin, dat een 1-2 voorsprong prijs gaf. Celine Van Gestel (goed voor 11 punten – 33%) zal dus op 16 februari in Mannheim de finale om de beker spelen tegen Dresden, dat Suhl met 3-1 uitschakelde.

Ook in de competitie haalde Stuttgart het met 1-3 bij Vilsbiburg. Jodie Guilliams (12p – 29%) moest dus hier de zege laten aan haar ex-ploeggenote en co-Yellow Tiger Celine van Gestel (10p – 39%); Aachen (met anderhalve set Aziliz Divoux) ging met 3-2 ten onder bij Erfurt.

In Frankrijk stonden ook twee Belgische speelsters tegenover mekaar. Els Vandesteene (6p – 22%) haalde het met Paris St.-Cloud met 1-3 bij Marcq-en-Baroeul (Karolina Goliat, goed voor één set en 3 punten aan 18%).

In Polen een vlotte 3-0 zege voor GB Lodz (Charlotte Leys 8p – 42%) tegen Wroclaw.

In Turkije eindigde de topper tussen Eczacibasi en Vakifbank van coach Guidetti met 0-3 in het voordeel van Vakifbank.

In Roemenië een 2-3 winst voor Ilka van de Vyver en Targoviste bij Pitesti.

In Italië kwamen 4430 toeschouwers kijken hoe Conegliano tegenstander Chieri (met Kaja Grobelna 5 punten – 16%) inblikte met 25-17, 25-14, 25-12. Een gelijksoortige nederlaag voor Cuneo (met Van Hecke 10p – 31%) bij Casalmaggiore (25-23, 25-13, 25-16). Nog straffer deed Ravenna het in de A2, waar Dominika Strumilo (7p – 20%) meehielp aan de 25-9, 25-16, 25-8 zege van haar ploeg tegen Marsala. Maar de knapste prestaties kwamen er in een duel tussen twee uitstekende Belgische speelsters: Laura Heyrman (7p – 50%) moest bij Monza toekijken hoe Britt Herbots met 17 punten (40%) beste scoorster werd van haar ploeg Busto Arsizio, dat uiteindelijk ook met 1-3 won.

Samenstelling: Marcel Coppens