Nodig eens een vriend(innet)je uit op Vriendjesdag

Voor de 8ste maal organiseert Volley West-Vlaanderen een Vriendjesdag.

Hans Ocket, verantwoordelijke van de commissie promotie en media, gaf bij de laatste editie een nieuwe energieke impuls.

Volley Vlaanderen werd daardoor ook enthousiast en neemt het concept op in haar clubondersteunende initiatieven in het ganse Vlaamse land.

Hoe ziet het project er uit?

Hans Ocket: “Heel eenvoudig. We vragen aan onze jongste leden om eens een vriendje/vriendinnetje mee uit te nodigen naar een toffe volley-activiteit. Zo hoopt de club de nieuwelingen enthousiast te maken en aan te sluiten.

De doelgroep is de 8-13 jarigen. De club voorziet op die momenten vooral spelvormen waar het volleybal in verweven is.”

Wat is de rol van de commissie promotie?

“We stelden vast dat er de voorbije edities enige ‘sleet’ kwam op het initiatief, niettegenstaande het toch een zeer goed project was. Aanvankelijk had het als doel gewoon meer leden te verwerven. Nu hebben we vanuit de visie promotie een uniforme communicatie uitgewerkt met divers publiciteitsmateriaal. Zo ontlasten we de clubs en kunnen zij zich volledig concentreren op de praktische uitwerking.”

Wat houdt de ondersteuning in?

“De deelnemende verenigingen ontvangen:

  • een promofilmpje
  • publiciteitsmateriaal zoals sjabloon voor een flyer
  • een pakket spel- en oefenvormen voor de sessies
  • gratis inkomkaarten voor wedstrijden van de nationale ploegen in Kortrijk

Als na-actie vragen we om foto’s of video’s te bezorgen als vorm van ‘Wie maakt de leukste foto en video?’  De winnaars ontvangen 5 volleyballen.”

Hoe zijn de resultaten?

“De vorige jaren was dit telkens ongeveer 30%. Bijvoorbeeld in 2016 waren er 401 deelnemers aan de Vriendjesdag waarvan 133 nieuwe aansluitingen.’

In onze 7de editie van de Vriendjesdag bewees de nieuwe aanpak haar impact: er waren 37 deelnemende clubs en dat gaf de volgende uitstekende resultaten: 96 jongens en 288 meisjes kwamen naar de vriendjesdag bij de verschillende clubs.  Hiervan sloten zich 84 jongens en 162 meisjes aan. Dit betekent dat zomaar eventjes 64% van de volgers van onze 7de Vriendjesdag zich effectief ook aansloten bij een West-Vlaamse club.”

Meer info over het project bij Volley Vlaanderen leest u hier:
https://www.volleyvlaanderen.be/vriendjesdagen/

Tekst: Luc De Leenheer

Foto’s: Hans Ocket