Asterix Avo Beveren wil zegereeks ook Europees verder zetten

Asterix Avo Beveren en Hermes Rekkenshop Oostende zijn de enige twee vrouwenploegen die dit volleybalseizoen actief zijn op de Europese volleybalscène. Beide teams spelen vanavond de 1/16 finales van de CEV Cup en het lot heeft bepaald dat de beide vertegenwoordigers uit ons land het in de volgende ronde tegen elkaar moeten opnemen. In de veronderstelling natuurlijk dat de twee Belgische teams vandaag en binnen veertien dagen winnen van hun Europese tegenstanders. De bekerwinnaars van Oostende moeten op bezoek bij Gen-I Volley Nova Gorica uit Slowakije (wedstrijd om 19:00uur). We concentreren ons vandaag op Asterix Avo, zij organiseren immers hun thuiswedstrijd in sporthal Meerminnen te Beveren (wedstrijd om 20:30uur).

Asterix Avo werkt de heenmatch van deze CEV Cup af tegen VK Prostejov en dat is een behoorlijk sterk team uit Tsjechië. Prostejov is een stadje dat niet zo ver van Brno ligt. Zij hebben met Stumpelova – die moet vooral afgestopt worden – en Tomasekova – minder aangespeeld – twee middenspeelsters uit Slowakije. Ook de hoekaanvalster Fricova is een Slovaakse volleybalster. Het team wordt verder aangevuld met speelsters uit Tsjechië, waarvan opposite Kopacova de voornaamste aanvalster is en Zatloukalova een spelverdeelster is die veel precisie in haar vingers heeft.

Prostejov staat derde in de Extraliga van Tsjechië, achter Brno en Olomouc. Olomouc knikkerde vorig jaar Asterix Avo uit in de Europese competitie, dat is al een deftig referentiepunt. Onder hun vorige clubnaam Agel Prostejov heeft dit Tsjechisch team een stevig verleden in de Champions League competitie. Dat is een tweede referte voor het team van coach Kris Vansnick. De ploeg uit Tsjechië is wel behoorlijk vernieuwd, er blijven maar een drie-viertal speelsters over uit de vorige basiszestallen die ervaring hebben op het hoogste Europees toneel.

Asterix Avo Beveren en Hermes Rekkenshop Oostende bewezen zojuist in de Belgische bekercompetitie dat zij op dit moment uitstekend op dreef zijn. De hoop dat zij het goed zullen doen in deze Europese CEV Cup, is dus gefundeerd. Indien onze beide Belgische vrouwenclubs kunnen winnen, hebben we alvast een kwartfinalist in deze internationale competitie. Daarenboven ontmoeten ze elkaar terug in de Liga A en – wie weet – ook in het Antwerpse Sportpaleis tijdens de bekerfinale.

Tekst: Walter Vereeck

Foto’s: Bart Vandenbroucke