Voor het eerst Opwijk Beach in het Belgian Beach Circuit

Martijn  Colson, en telg van de gekende volleyfamilie Colson, heeft dit voorjaar de uitdaging aangegaan om in Opwijk een manche te organiseren van het Belgian beachcircuit.

Niet zo maar gewoonweg een beachvolleybal toernooi maar eentje dat ingebed is in een heel gamma van vernieuwende ideeën.

Een uitgelezen kans om voor komend weekend te luisteren naar hun vernieuwend concept.

“Inderdaad, het afgelopen jaar was ik trainer van de 1ste mannenploeg bij de club en zag dat zij een prachtige locatie hadden in de gemeente om te beachen. Het  park  Hof ten Hemelrijk, met een natuurlijke tribune, is in het totaal een schitterende locatie om randanimatie in een natuurlijk kader te ontplooien.

Dus in maart stelden we ons kandidaat om een manche van het circuit te organiseren en gaan we voor die uitdaging. Het wordt een totaalbeleving voor zowel de recreatieve beacher, de toeschouwer als natuurlijk de topatleten.”

Het programma

“We hebben geopteerd om een 4-daags evenement aan te bieden waarbij zowel genieten van een zomerse sfeer als beachvolleybal in het aanbod zit. Volgens ons moeten we in die richting het Belgian beach circuit uitbouwen.’

Uiteraard is er een recreatief beachtoernooi en de manche van het BK beachvolleybal.”

De zomerbar

‘Reeds vanaf donderdagavond is de zomerbar open met het eerste happy hour tussen 19 en 20 uur. Elke avond tijdens het Opwijk beach weekend, zal er van 19u tot 20u een 2+1 gratis promo zijn. De ideale manier om met collega’s, vrienden en familie al eens te proeven van ons ‘Opwijk beach’ weekend waar sport maar ook ontspanning in de kijker staat.’

Op vrijdag doen we BBQ bij het recreatief beachtoernooi. En het ganse weekend is er kinderanimatie voorzien.’

Salsa op de beach met mojito in de hand

“Ja waarom zou een beachtoernooi niet kunnen passen in een totaalevent waar ook een niet-volley geïnteresseerde langs komt om een fijn moment mee te maken? Zaterdag breekt  ’s avonds een afterparty los onder de beats van een DJ.

Op de laatste avond zorgen we voor zwoelse sferen. ’s Avonds zal er een gepaste afsluiter zijn: een salsa night.

Ben je helemaal weg van deze latin dans? Ga dan samen met ons de dansvloer op. Geen dansliefhebber? Ook niet getreurd. Zet je gezellig aan de kant en geniet mee van de latin-vibes.”

Een loungeplek voor onze topatleten

‘”Het viel me steeds op tijdens mijn eigen deelname aan de beachtoernooien dat de atleten niet echt een plekje hadden. waar ze zich rustig konden terugtrekken. Even weg uit de drukte.

Op ons toernooi hebben we nu een lounge geïnstalleerd waar de topspelers zich rustig kunnen terugtrekken, iets drinken en een hapje eten. Zij verdienen deze verzorging, noem het een vorm van erkenning. Uiteindelijk zijn zij de ‘acteurs’ van het evenement en verdienen zij het nodige respect en omkadering.”

Vip’s en super VIP’s

“Iedereen wil al eens VIP zijn. Dus hebben we 2 mogelijkheden uitgewerkt: VIP en super VIP J. Het resulteerde in ongeveer 200 inschrijvingen, netjes verdeeld over de 2 mogelijkheden.”

Tekst: Luc De Leenheer