Jongens U17 willen plaats op het EK

 

 

Onder leiding van coach Wim De Boeck en teammanager Pieterjan Deprest vertrokken de jongens U17 naar het Oekraïense Zaporizhzhya om er deel te nemen aan het EK-kwalificatietoernooi. Alleen de winnaar van elke poule mag deze zomer naar het EK in Bulgarije. Ook de beste tweede uit vijf poules kan nog rekenen op een plaatsje bij de Europese top.

De Belgische jongensploeg mag terugblikken op een uitstekende voorbereiding, maar de vraag blijft of dit voldoende zal zijn om in deze zware groep te overleven, richting EK.

“Wij hebben tijdens de paasvakantie twee weken goed getraind met elke dag twee trainingssessies. Tijdens deze trainingsdagen hebben we ook veel beelden bekeken en zijn we dus met veel videokijkwerk bezig geweest,” weet teammanager Pieterjan Deprest.

“Daarnaast hebben we drie keer een trainingswedstrijd gespeeld tegen Nederland. Deze matchen waren zeer interessant voor de groep en de staff. Het belangrijkste was dat je deze groep tijdens elke oefenwedstrijd zag groeien.”

Of het een voor- dan wel een nadeel is, kan Wim De Boeck moeilijk zeggen. “Maar de sterkte van deze groep is voornamelijk dat ze een groep van spelers is, die graag volley speelt en plezier heeft in het spelletje. Het is ook een spelersgroep die bereid is om graag zeer hard te werken op training. De groep is dus de sterkte van deze ploeg.”

Even de tegenstanders onder het vergrootglas houden. “In theorie is Israël de zwakste ploeg van onze drie tegenstanders, terwijl Frankrijk de grote favoriet is in onze poule. Oekraïne is niet alleen organisator, maar ook een volleyland dat we dus zeker niet mogen onderschatten. Of we dit toernooi kunnen winnen, weet ik niet. Maar we zullen pas tevreden zijn, als we er als groep alles aan gedaan hebben om in die drie wedstrijden top te presteren. Van het resultaat van dit EK-kwalificatietoernooi hangt ook de verdere planning van het seizoen af. Halen we het EK, dan kunnen we daar grondig naartoe leven. Halen we het niet dan wordt er sowieso tot 20 juli doorgetraind met eventuele oefenmatchen.”

Voor het EK in Bulgarije plaatsten zich al eerder: Bulgarije, Turkije, Polen, Tsjechië, Finland en Italië. Daar komen de vijf groepswinnaars bij en de beste tweede uit vijf poules.

De Belgische spelersgroep bestaat uit: Tijl Van Looveren, Yaro Verhoye, Robbe Van Loon, Alexander Wolak, Senne Gifford, Ferre Reggers, Jasper Verhamme, Lennert Beelaert, Jippe Schroeven, Sibren Peters, Kobe Verwimp en Sietse De Bruyn.

Het programma:

–        Donderdag 25/04: 17u30 Oekraïne – Israël; 20u00 Frankrijk – België.

–        Vrijdag 26/04: 20u00 België – Israël

–        Zaterdag 27/04: 17u30 Oekraïne – België; 20u00 Frankrijk – Israël

–        Zondag 28/04: 20u00 Oekraïne – Frankrijk.

 

Tekst: Marcel Coppens

Foto: Vlaamse Volleybond