Volley Vlaanderen op Zomertoer

Ook dit jaar trekt onze federatie er op uit, in het kielzog van Sport Vlaanderen, om onze sport te promoten tijdens de zomervakanties. Joeri Van de Wiele, coördinator recreatievolleybal, is ook hier de enthousiaste motivator en lijkt alzo een goedgevulde zomer te hebben.

Wat is eigenlijk het project?

De Zomer Sportpromotietoer is een sport-voor-allen organisatie van Sport Vlaanderen in samenwerking met de Vlaamse sportfederaties. Het is een gratis evenement waarbij de deelnemers zelf kiezen welke sport ze beoefenen. In totaal werken er een 30-tal sportfederaties mee.  Een greep uit het sportaanbod: smashvolley, dans, badminton, rugby, handbal, basketbal, atletiek, diverse gevechtsporten, …

Hoe werkt het?

Elke deelnemer krijgt ter plaatse een deelnamekaart waar alle aangeboden sporten op staan.  Bij elke sportfederatie krijgen ze een stempel na het volgen van een kwaliteitsvolle initiatie.  Na x aantal beoefende sporten kunnen ze hun deelnamekaart inruilen voor een gratis gadget.

Wat biedt Volley Vlaanderen aan?

Volley Vlaanderen is op elke locatie aanwezig met initiaties smashvolley om smashvolley zo meer bekendheid te geven bij een breder publiek.

Wie kan er aan deelnemen?

Het evenement richt zich naar individuele deelnemers en families van alle leeftijden.  Als we kijken naar de vorige edities, situeert het grootste deel van de deelnemers zich tussen 6 en 18 jaar.

Zijn de locaties reeds vastgelegd en verdeeld in Vlaanderen? Of is het specifiek een kustactie?

Alle locaties zijn reeds vastgelegd. De kustplaatsen komen uiteraard meer aan bod met acht verschillende locaties. In het Brusselse is men in het park van Koekelberg aanwezig. Mol aan het Zilvermeer en Sint-Lievens-Houtem op het marktplein kunnen ook genieten van de zomertoer.

Voor meer info rond data en locaties: www.sport.vlaanderen/zomer-sportpromotietoer

 

Tekst: Luc De Leenheer

Foto’s: Sport Vlaanderen