Oudegem krijgt de strafste affiche

Nadat vorige week de Belgische mannenteams met behoorlijk wat successen aan een Europese bekerweek deelnamen, is het nu de beurt aan onze betere vrouwenteams om Europa te lijf te gaan. Blikvanger wordt ongetwijfeld Oudegem – Eczacibasi.

In de CEV Cup ontmoet Asterix Beveren in de 1/16 de finale het Hongaarse Nyiregyhaza. Hierin spelen niet minder dan zes buitenlanders. Drie speelsters uit Venezuela, namelijk het zusterpaar Francesco Machado met Isis Gabriela als libero en Genesis del Carmen als spelverdeelster en Nelmaira Valdez als opposite. Als receptie-hoek hebben ze de Servische Tatjana Matic en de Argentijnse Josefina Fernandez en als middenspeelster de Servische Sanja Kalicanin. Asterix begint op 12/12 in Hongarije.

Oudegem krijgt een iets zwaardere om niet te zeggen onmogelijke opdracht. Met Eczacibasi Istanboel ontvangt Oudegem op 13/12 immers misschien wel de grootste kandidaat op het winnen van de CEV Cup. Eczacibasi is een club met een enorm palmares met als blikvangers winst van de CL in 2015 en winst van het WK voor clubs in 2015 en 2016. In de sterke Turkse competitie bezetten ze momenteel de leiderspositie. Absolute topspeelster van het team is de Servische opposite Tijana Boskovic, recent uitgeroepen tot beste Europese speelster in 2017. Naast verschillende Turkse internationals spelen in het team tevens de Amerikaanse receptie-hoek Jordan Quinn Larson en haar landgenote de middenspeelster Rachel Adams. Trainer is de Braziliaan Marco Aurelio Motta.

Charleroi heeft in de 1/16de finale van de Challenge Cup met CVB Barça Barcelona zeker een haalbare kaart. Het Spaanse team eindigde vorig jaar zesde in de competitie en staat nu negende met 9pt behaald in 8 wedstrijden. Charleroi start thuis op 14/12. (Lees verder onder de foto.)

De opdracht voor Hermes Oostende lijkt ietsje moeilijker. Bij hun Portugese tegenstander Ponta Delgada spelen immers zes Braziliaanse speelsters en een Spaanse spelverdeelster. Oostende start op 13/12 in Portugal. Nu ja, Portugal… Ponta Delgado speelt nl. op de eilandengroep van de Azoren. Een behoorlijk lange vliegreis dus!

Tekst: Fernand Walder

Foto’s: websites VC Oudegem, Hermes Oostende