“Par-ky Menen wil ook iets betekenen in Europa”

Hij ziet er nog piepjong uit en dat is hij ook. Hij oogt altijd verzorgd, monter en fris. Anshel Ver Eecke doet het prima. Hij is vijfentwintig jaar jong: de grote pieken moeten nog komen. Hij ontbolsterde misschien een beetje voorzichtig bij Par-ky Menen. Maar Anshel is een belangrijke speler geworden. En dat geeft de youngster een aangenaam gevoel. Ver Eecke beseft wel dat de concurrentie bij de Red Dragons heel groot is op receptie-hoek. “Maar ik sta altijd open voor nieuwe opties.” Het loopt alsnog fantastisch in de EuroMillions Volley League. “We zijn herfstkampioen. We beginnen niet zonder enige ambitie aan onze Europese campagne.”

Ver Eecke, geboren en getogen in Menen, is een product van de volleybalschool in Vilvoorde. Een generatiegenoot – jeugdlichting 1991-1992  – van Sam Deroo, Stijn D’Hulst, Dries Heyrman, Martijn Colson en ook Tomas Rousseaux. “Ik begon als kind bij de jeugd van Menen, ik speelde als tiener voor Marke, maar op mijn 18de keerde ik terug naar mijn geboortestad. Ik maak er mijn 8ste seizoen vol. Het klopt dat Roeselare in het tussenseizoen lichte interesse toonde, maar een concreet voorstel ontving ik niet. Dus was er nooit sprake van om te stap te zetten.”

 

Hopen op Gorski

De herfsttitel van Par-ky komt voor Anshel niet onverwacht. “Ik had een voorgevoel, dat op elke positie een uitstekende bezetting werd uitgetekend. Maar dat we alle toppers zouden kloppen in de interclub is een meevaller. Het leverde ons de allereerste herfsttitel ooit op. Jammer, dat de Pool Gorski in de halve finale heen van de beker (knie) is uitgevallen. Anders was Knack Roeselare (won met 1-3 heen, nvdr.) nog niet thuis. Gelukkig is het voor Gorski niet al te ernstig. Misschien zetten we de zaken nog recht, met zijn hulp, in de return op 13 december.”

Tegen Van Pelt Amigos Zoersel wil de leider winnen. Dan begint de Europese campagne in de Challenge Cup. “Alles gaat prima. Zo moet Par-ky het ijzer smeden als het heet is. We starten, uit in de 1/16de finales bij het Zwitserse Schönenwerd, niet zonder Europese dromen. Dat de Zwitsers zesde staan in hun Liga, is bijna alles wat ik over ze weet.”

 

Zware week

Ver Eecke: “Deze club ligt pal halfweg tussen Bazel en Zürich. We overbruggen woensdag, met vertrek om 6 uur in de ochtend, de afstand van 800 km met de autocar. De opdracht is duidelijk: daar punten pakken en thuis, met return op 20 december, uitbreken naar de 1/8ste finales. Het vervolg van de komende week is wel héél lastig: we keren vrijdag terug naar Menen. ’s Anderendaags doorkruisen we alweer het land, uit bij Noliko Maaseik. Als dat maar goed afloopt.” (Lees verder onder de foto.)

Red Dragons

Ver Eecke: “In de nationale ploeg zijn de plaatsjes zeer duur. Dat besef ik. Met Deroo, Rousseaux, Lecat, Van Hirtum en Baetens. Ik bekijk wat op me afkomt. Maar ik sta altijd ter beschikking. Een oproeping zou ik als een erkenning ervaren. Want volleybal bepaalt mijn sportief en ook mijn privéleven. Zus Yentl (25) speelt bij Bissegem in de Liga B. Mijn vriendin Eline Ruysschaert, zus van Britt, treedt aan in de Liga A bij Richa Michelbeke. Richa speelt meestal op zondag: dat komt voor mij perfect uit. Wat trouwens geldt voor Bissegem en Michelbeke geldt ook voor Par-ky en mezelf. Iedereen wil zo ver mogelijk komen in zijn carrière. Ik geef nooit op.”

Programma Europese Challenge Cup 1/16de finales: do 7/12 (19u.): Schönenwerd (Zwi)-Par-ky Menen. Return op woe 20/12 (20.30u.): Par-ky Menen-Schönenwerd.

 

Tekst: Leo Peeters

Foto’s: Bart Vandenbroucke