Katrien Gielen gaat verder met Sarah Cools als nieuwe partner

Het Belgische beachjaar zit er al weer even op, maar voor Katrien Gielen is het seizoen nog niet gedaan. Na de aankondiging van Liesbeth Mouha dat zij ermee kapt, moest de 26-jarige Limburgse op zoek naar een nieuwe partner op het zand. En die vond ze intussen in de persoon van Sarah Cools.

“Sarah Cools wordt mijn nieuwe teamgenote. De beslissing is net gevallen. Ik had eerder al wel opgevangen dat Sarah geïnteresseerd was om het te proberen als beachspeelster en nu heeft ze de knoop doorgehakt. Ze start niet meer in de zaal, maar we gaan als duo 100 % voor het beachvolleybal”, vertelt Katrien. “We zijn nu volop aan het trainen en we plannen nog enkele toernooien in oktober en november. Eentje daarvan is in Sydney, maar die deelname hangt af van het al dan niet vinden van een sponsor.” (Lees verder onder de foto.)

Het financiële plaatje wordt allerminst een sinecure voor het nieuwe beachteam. De overheidssteun die ze kreeg met haar vorige partner, valt immers volledig weg. “Ik verloor inderdaad niet alleen mijn partner en de helft van mijn internationale puntenaantal, ook op de financiële ondersteuning van Sport Vlaanderen kan ik niet meer rekenen. Spijtig dat een nieuw project zo meteen onder druk wordt gezet”, aldus Katrien, die desondanks met vertrouwen haar beachtoekomst tegemoet ziet.

“We worden getraind door Liesbet Van Breedam. Dat is de ideale persoon voor ons, en zeker voor Sarah die nog geen ervaring heeft op het zand. Maar ze is een goede speelster en ik ben ervan overtuigd dat we samen goede resultaten kunnen boeken. En eens we enkele mooie prestaties neerzetten, zullen we ook weer meer perspectieven hebben om steun te krijgen.”

Mouha stopt

Katrien Gielen gaat door, Liesbeth Mouha zegt het beachvolleybal en het leven als topsportster dus vaarwel. Ondanks het prima seizoen dat ze in 2017 achter de rug heeft, met een Belgische titel en enkele internationale successen als hoogtepunt. “Alles verliep goed, maar het is gewoon te moeilijk. De weg naar Tokio stopt voor mij. Ik krijg het familiaal niet geregeld en ik mis de kinderen te hard wanneer ik in het buitenland ben. Bovendien was het onzeker of we weer in de World Tour zouden geraken en was het financieel ook niet altijd gemakkelijk. Maar los daarvan vond ik het niet doenbaar om topsport te combineren met mijn gezin”, legt Liesbeth uit

Toch hoopt ze dat Katrien Gielen haar droom om de Olympische Spelen in Tokio te halen kan waarmaken. “Ik weet dat Katriens toekomst plots verandert door mijn beslissing, maar als ze nu een nieuwe, goede partner vindt, is het perfect haalbaar. Als ik haar trouwens nog kan helpen op weg naar de Spelen, wil ik dat zeker doen! Door bijvoorbeeld als tweede team mee te strijden in de Continental Cup of door mijn blokkering ten dienste te stellen op het trainingsveld.”

Tekst: Inne Vanden Bremt

Foto’s: Bart Vandenbroucke

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *