“Ik vraag Belgische top een beetje geduld”

‘Rookie 2017’ Simon Peeters keert terug naar Haasrode

De 20-jarige Kempenaar Simon Peeters kreeg de titel ‘Rookie van het Jaar 2017’ toegekend op basis van zijn opvallende prestaties bij Topvolley Callant Antwerpen. De getalenteerde jongeman uit Kasterlee zal komend seizoen uitkomen voor Haasrode VHL. “Dit team wil stappen zetten op semi-professionele basis. Misschien is VHL een mooi tussenstation naar de Belgische top drie. Dat is toekomstmuziek. Mijn studie ‘marketing’ in Leuven vind ik razend interessant. Daarom wil ik eerst graag dat diploma halen. Daarna leg ik de volle klemtoon op mijn sportieve carrière.”

Simon stapte als youngster in de voetsporen van zijn ouders – Jan Peeters en Ingrid Van Ballaer – en van broer Pieter-Jan en zus Jo. Broer en zus speelden bij VC Kasterlee op de middenpositie. “Zo heb ik ook bij VCK mijn eerste volleybalstapjes gewaagd”, aldus Simon. “Momenteel ben ik, met nog een neefje bij VC Kasterlee, de enige die nog volleybal speelt in onze familie.”

Na twee jaar ‘Latijn’ op het Sint-Jozefscollege in Turnhout schakelde Simon over naar de volleybalschool in Vilvoorde. “Ik heb op dat ogenblik al mijn andere sporten, zoals paardrijden, tennis, zwemmen en kajak (zilver op BK korte baan) laten vallen. Ik koos voor de afdeling wetenschappen, daarna voor moderne talen. Ik zat in de klas met Florian Malisse – verkast van Haasrode VHL naar Puurs, nvdr. – , Lou Kindt (VC Lindemans Aalst), Thomas Konings (Knack Roeselare) en Céline Van Gestel (Asterix Beveren).”
Vanuit VC Kasterlee verhuisde Simon één seizoen naar Amigos Zoersel. “Dan volgden vier jaar volleybalschool. Met mooie herinneringen aan het WK U19 in Argentinië en de Europese Spelen EYOF in Bakoe in Azerbeidzjan. Ik werd verkozen tot beste receptiespeler op het achtlandentoernooi in Spanje. Ongelooflijke ervaringen, die ik niet snel zal vergeten. Via één seizoen Haasrode VHL en één seizoen Topvolley Callant Antwerpen (ik was dit seizoen ‘Speler van het Jaar’ bij TVCA) keer ik naar Haasrode VHL terug. Als ‘Rookie van het seizoen 2017’: een titel om in te kaderen.”

Simon Peeters: “Ik koos voor Antwerpen omdat ik vooruit wilde. D.w.z.: meer trainen onder een professionele begeleiding. Maar hoewel ik heel graag bij Antwerpen heb gespeeld en veel respect betoon voor de club, de staf en de omkadering, wilde ik liever niet blijven. Door de situatie van relatieve onzekerheid. Al gaat ‘de stad’ een inspanning doen. Heel mooi. Toch is Haasrode VHL ook een uitdaging. Het bestuur maakt de overgang van amateur naar semiprof. Met vijf tot zes trainingen per week: even veel als in Antwerpen. Ook interessant: ze hebben een aparte fysical trainer. En ik zal normaal volop speelkansen krijgen. Simpele conclusie: ik kon tegen Haasrode VHL geen ‘neen’ zeggen. Ik studeer in Leuven, zo kan ik regelmatig ook naar de aula voor de les.”

Simon Peeters wil graag een misverstandje uitklaren. “Op de VolleyProms leek het alsof ik als student het volley aan de kant wilde schuiven. Dat is totaal verkeerd overgekomen. (lacht) De zenuwen speelden me parten op dat podium. Mijn ambitie en motivatie in studie en sport zijn nog steeds torenhoog. Ik moet meer spelen, dat is de essentie. Ervaring opdoen, onder druk staan in topmatchen. Ook verantwoordelijkheid leren dragen. Voor de top drie is het nog te vroeg. Het was niet gemakkelijk om enkele kandidaten (tijdelijk) af te wijzen. Maar ik stap pas over naar de top – even wachten nog – als ik echt al mijn tijd kan investeren (na mijn diploma), zodat ik kan uitgroeien tot een meerwaarde. Met ‘het buitenland’ in mijn achterhoofd. Ook in het beachvolleybal wil ik met partner Aljosa Urnaut hoge ogen gooien.”

Tekst: Leo Peeters
Foto: Bart Vandenbroucke

Antwerpen : Volleyproms :
speler en speelster van het jaar ,
Hendrik Tuerlinckx , Roeselare ; Britt Herbots , Asterix Beveren .
trainer Emile Rousseaux , Roeselare en Gert Vande Broek , Asterix Beveren .
MvP zijn Lore Gilles , Oudegem en Jolan Cox , Antwerpen.
Rookies van het jaar zijn Laure Flament van VDK Gent en Simon Peeters van Antwerpen Laura Heyrman en Sam Deroo zijn internationals van het jaar . Tenslotte is Arturo Di Giacomo scheidsrechter .
foto VDB BART VANDENBROUCKE
Simon Peeters

Geef een reactie